SEO vs SEM vs SEM vs SMO vs SMM, Welke is het beste voor Jou?

SEO vs SEM vs SEM vs SMO vs SMM, Welke is het beste voor jou?
Internet Marketing kan een ontmoedigende taak zijn, zelfs voor de meest technologisch onderlegde persoon! Dus wat is het dat sommige websites opvalt en geld verdient, terwijl andere soms nog betere websites het verkeer missen dat ze verdienen? Lees verder om erachter te komen, en geef uw website de boost die het nodig heeft.

Voor sommigen van ons zijn SEO, SMO, SEM, SMO, SEM en SMM net zo goed gibberish, maar dit zijn de termen die leiden tot een toename van het verkeer en uiteindelijk geld. Vallend onder de overkoepelende term Internet Marketing, zijn dit enkele acroniemen die je moet kennen en begrijpen voordat je er mee gaat experimenteren. In lekentaal zijn er twee manieren om verkeer te genereren, de ene is via organisch zoeken (SEO) en de andere is via betaald zoeken (SEM). Dus in de strijd tussen SEO en SEM, welke wint er dan? Verkeer afkomstig van SEO is bijna altijd gratis, terwijl verkeer afkomstig van SEM dat niet is! Maar voordat we in de nitty-gritty van Organic vs Paid komen, is het ideaal om eerst SEO en SEM te begrijpen, samen met SMO en SMM.

SEO, SMO, SEM en SMM: Wat betekenen de acroniemen eigenlijk?

SEO (zoekmachine optimalisatie)

Image
Het gaat over de rangschikking van een website op een zoekmachine resultatenpagina (SERP). De techniek van SEO is om de zoekmachine rankings van een website te verbeteren, meer zichtbaarheid te geven en dus meer verkeer. De techniek bestaat uit het optimaliseren van de website, het toevoegen van trefwoorden in de titel, Meta-tags, inhoud en Meta-beschrijving, het regelmatig updaten van een website en het verhogen van de snelheid waarmee deze wordt geladen op een desktop en mobiel apparaat.

Dit betekent dat als uw website geoptimaliseerd is volgens de SEO technieken, de kans dat uw website op de eerste en tweede positie in SERP verschijnt voor zoekopdrachten gerelateerd aan uw werk zeer groot is!

De verschillende SEO technieken die u kunt gebruiken om uw website te optimaliseren zijn als volgt.

Op pagina optimalisatie:
Het eerste wat je kunt doen op een webpagina is het optimaliseren voor trefwoorden. U kunt bijvoorbeeld een bepaald trefwoord met een densiteitsratio van 2-3% in uw webpagina opnemen, u kunt dat trefwoord ook gebruiken in de bestandsnaam, de titel van de pagina, de Meta beschrijving, samen met het gebruik van het trefwoord in de titel van de pagina.

Uit Pagina-optimalisatie:
Dit soort optimalisatie kan worden gedaan door backlinks te krijgen van andere relevante websites. Zo kunt u bijvoorbeeld uw pagina optimaliseren door eenrichtings backlinks te zoeken van websites met een hogere ranking en ervoor te zorgen dat de link uw trefwoord in de ankertekst opneemt. Dit zou niet alleen kwaliteitsvolle backlinks met zich meebrengen, maar ook de kans op een hogere ranking.

Zwarte Hoed SEO Techniek:
Deze techniek maakt gebruik van strategieën die een hogere ranking krijgen, echter, zoals de naam al doet vermoeden zijn deze technieken onethisch en niet gewaardeerd door populaire zoekmachines. De Black Hat SEO technieken omvatten het gebruik van break search engine regelgeving, bieden een slechte gebruikerservaring, en presenteren de inhoud op een niet zo visuele manier. Deze technieken werken in het begin, maar websites worden meestal voor hen verboden. Het is dus beter om er helemaal van weg te roeren.

Witte Hoed SEO technieken:
Het exacte tegenovergestelde van Black Hat SEO techniek is White Hat SEO techniek omdat het ethisch is en voldoet aan alle regels die Google stelt van tijd tot tijd voor Search Engine Optimization. Deze techniek bestaat uit het optimaliseren van de websites volgens de gestelde regels, zoals het maken van de website in focus user experience, het verhogen van de laadsnelheid van websites door het verwijderen van onnodige advertenties en het maken van webpagina's responsief, samen met het volgen van andere richtlijnen. Deze techniek kost tijd, maar heeft veel meer voordelen dan Black Hat SEO techniek ooit zal hebben.

SMO (sociale media-optimalisatie)

Image

Het betekent het ontwikkelen van profielen op social media netwerken over uw bedrijf/website zodat leden van dat netwerk uw profiel/pagina kunnen bekijken en delen met anderen. Je hebt bijvoorbeeld een blog, de beste manier om het te promoten is om een Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn profiel aan te maken en relevante informatie te delen met mensen die geïnteresseerd kunnen zijn in je werk. Dit kan werken als een toegangspoort om een groot publiek te werven en verkeer naar uw website te genereren zonder een cent uit te geven. Het enige wat u hoeft te doen is het juiste social media kanaal voor uw bedrijf/website te kiezen en een aantal goede richtlijnen te volgen om dat te promoten.

SEM (Zoekmachinemarketing)

Image
Nauw verbonden met SEO, kan SEM eenvoudig worden gedefinieerd als het gebruik van betaalde zoekmachine verkeer om zichtbaarheid te krijgen. Betaalde resultaten verschijnen meestal rechtsboven in de 'biologische' zoekresultaten. De grootste platforms voor het gebruik van SEM zijn Google, AdWords, Yahoo!, Microsoft adCenter en Search Marketing.

SEM heeft een heleboel functies en tools die zijn ontwikkeld door de makers van het advertentieplatform voor webmasters. Als u het gebied van betaald verkeer wilt invoeren, moet u rekening houden met alle trefwoorden die eraan verbonden zijn, zoals geografische locatie, Click Through Rates (CTR), Cost Per Click (CPC), advertentie-exemplaar en eventueel andere factoren.

PPC, of pay-per-click, is een van de belangrijkste technieken van SEM om in het verkeer te rijden. Wanneer een PPC-campagne wordt gelanceerd, hoef je niet dagen te wachten om de resultaten te zien, want ze gebeuren bijna onmiddellijk. Wanneer SEO vs SEM worden vergeleken, met SEO bent u overgeleverd aan de genade van zoekmachine algoritmes en updates, PPC, een functie van SEM geeft u meer controle. Het werkt snel en zorgt voor veel verkeer dat niet alleen de zichtbaarheid verhoogt, maar u kunt uw advertenties aanpassen op basis van de geografische locatie, het tijdstip van de dag en uw budget. Het kan echter riskant zijn, als het niet op een optimale manier wordt gebruikt, en zonder een kortetermijn- en langetermijnplan in gedachten te houden, want op het moment dat je je PPC-campagne stopt, krijg je misschien niet zoveel hits.

SMM (Social Media Marketing)

Image
Het betekent het promoten van een kanaal via de sociale media. Het geeft u de kans om een enorme social media community aan te boren die op verschillende kanalen beschikbaar is. Het heeft de neiging om ook 'Paid Social Search' of betaalde reclame op sociale mediakanalen op te nemen. Hoewel betaald sociaal zoeken vergelijkbaar is met SEM, voegt het gedragstendens toe aan de zoekvergelijking. Het grootste deel van de reclame is echter hetzelfde als SEM, waar een adverteerder alleen betaalt wanneer een gebruiker op zijn of haar advertentie klikt.

Een lijst van SEO vs SEM vs SEM vs SMO vs SMM

# SEO SEM SMO SMM
Verkeer Organisch Betaald Organisch Betaald
Voordelen Lange termijn Korte termijn Lange termijn Korte termijn
Optimalisatie via Delen van relevante informatie Trefwoorden en geoptimaliseerde webpagina's Visuele aantrekkingskracht, en relevante informatie Visueel aantrekkelijke advertenties
Platforms Facebook. Twitter, LinkedIn, Instagram, Snapchat Google, Bing, Yahoo! en andere zoekmachines Google, Bing, Yahoo! en andere zoekmachines Facebook. Twitter, LinkedIn, Instagram, Snapchat

SEO VS SEM

Nu je weet wat de termen SEO en SEM betekenen, samen met de verschillende technieken die eronder vallen. Het resultaat van de SEO vs SEM strijd is vrij eenvoudig.
  • SEO heeft de neiging om kwaliteitshits terug te geven, en hogere rankings, maar dat kan jaren duren. SEM, aan de andere kant, is snel en heeft de neiging om u onmiddellijk resultaten te geven, zoals veel hits in een zeer korte periode van tijd.
  • SEO vs SEM kan eenvoudig worden uitgelegd. SEO is equity, waarbij je om de paar dagen iets toevoegt en later resultaten behaalt, SEM daarentegen is het directe resultaat voor elke roepie die wordt uitgegeven. Als de roepie ophoudt binnen te komen, zijn er ook de voordelen.

In de korte termijn strijd van SEO vs SEM - SEM - SEM komt uit de voor de hand liggende winnaar.

Op de lange termijn strijd van SEO vs SEM - SEO wint handen naar beneden.

Op dezelfde manier zouden we SMO vs SMM zien, ze zouden net zo vergelijkbaar zijn als SEO vs SEM respectievelijk. Dezelfde resultaten teruggeven.

Dus waar moet jouw investering heen? Organisch (SEO, SMO) of betaald (SEM, SMM)?

Het simpele antwoord is - BEIDE! Er blijft geen SEO vs. SEM over als je tot zaken komt. Het zijn allemaal twee kanten van dezelfde munt, de ene kost tijd en moeite, de andere kost geld. Anders dan Black Hat SEO, alle bovenstaande technieken zijn vereist als u hogere rankings in SERP, meer zichtbaarheid en meer verkeer wilt krijgen. De doorslaggevende factor voor het al dan niet werken van uw campagne is echter niet gebaseerd op het gebruik van al deze technieken, maar op hoe efficiënt u ze gebruikt. Dit vereist dat u een ijzeren beklede bedrijfscampagne heeft.

De beste manier om de beste campagne voor jouw bedrijf/website te maken is om de volgende zaken in gedachten te houden

Het budget

Het eerste ding, om te beginnen, is om uw budget te kennen, of hoeveel u bereid bent uit te geven. Als u een klein bedrijf bent, wilt u misschien niet uw geld verliezen aan zinloze campagnes die geen resultaat opleveren. Geld verspillen aan campagnes zonder ze echt te begrijpen, kost je meer dan je wilt uitgeven. Dus zorg voor een financieel beheer in het plan. Begrijp de markt, de technieken die het beste zouden werken voor uw niche, begrijp de SEO vs SEM verschillen en ga dan verder met het plannen van een campagne.

Korte en lange termijn plan

Als dat eenmaal op zijn plaats is, moet u beslissen wat uw plannen zijn. Als u net begonnen bent, de output van SEO vs. SEM te begrijpen, wilt u zichtbaarheid hebben op uw beste inzet is om te investeren in SEM strategieën. U kunt uw budget gebruiken voor betaalde advertenties, om te testen op nieuwe functies die u hebt geïmplementeerd, om te zien en geanalyseerd consumentengedrag door te zoeken naar zoekwoorden die nauw aansluiten bij uw website. Dan moet u uw tijd gaan investeren in organisch verkeer. Aangezien organisch verkeer afhankelijk is van trefwoorden, optimalisatie en gebruikersgedrag, kunt u de analyse van SEM campagnes gebruiken om uw website SEO vriendelijk te maken.

Kwaliteit en kwantiteit

Een ander belangrijk punt om in gedachten te houden is de subtiele lijn tussen kwantiteit en kwaliteit. Sommigen willen misschien vasthouden aan SEO in de SEO vs SEM strijd, terwijl sommigen met SEM zouden gaan. Betaald verkeer is hoger in het aantal gebruikers dat uw website bezoekt, maar er is geen enkele belofte van kwaliteit en geen enkele garantie dat wanneer u de campagne beëindigt, de voordelen ervan ook niet zullen eindigen. Vaker wel dan niet, zullen ze dat doen.

Toegang tot de marktconcurrentie

Als u van het soort dat niet gelooft dat SEO vs SEM is zelfs een ding en ze kunnen gelijktijdig bestaan, moet u dan de marketing technieken van uw concurrenten te begrijpen. Uw beste weddenschap is onderzoek. Ontdek waar uw concurrenten aan uitgeven, de trefwoorden die ze gebruiken, de soorten technieken die ze gebruiken. Zoek de SERP competitie uit via Google's Keyword Planner en ontdek de trefwoorden die het beste bij uw doel passen. Aangezien PPC vertrouwt op biedingen in plaats van op trefwoorden, moet u weten hoeveel u bereid bent te betalen voor een enkele klik op een trefwoord. Dit zou u helpen uw budget te kanaliseren op een manier die niet alleen effectief is, maar ook geen gat in uw zak verbrandt.

Hit and Try: A/B Test uw campagnes

De waarheid is dat er geen eenduidig antwoord is op wat werkt. De vraag van SEO vs SEM kan u in verwarring brengen. Niemand anders dan u kunt dat duidelijk maken. Het is een hit en probeer de methode. Niemand anders dan jij kan dat beantwoorden. Je lanceert één campagne, het doet het goed. Doe het opnieuw. Als een campagne mislukt, verwijder het, of pas het aan uw doel aan. Uiteindelijk gaat het om het optimaliseren van uw website om de gebruikerservaring te verbeteren, zodat deze hoger op de pagina met zoekresultaten staat, naast het toevoegen van functies die u niet verbannen en het implementeren van plug-ins die u de beste waar voor uw geld geven!

Hoe gemakkelijk het ook klinkt, we weten dat dit niet zo is. Het genereren van organisch, kwalitatief hoogwaardig verkeer vereist tijd, creativiteit en geduld. Voor het genereren van betaald verkeer is geld nodig. Deze ontmoedigende taak kan echter makkelijker zijn als u uw website vanaf nul bouwt en er vervolgens campagnes aan toevoegt die goed onderzocht zijn. Gebruikers die kunnen coderen, hebben het toch gemakkelijk. Maar gebruikers die dat niet doen, kunnen vertrouwen op een webdesign van U-Page. Deze stelt gebruikers in staat om hun eigen thema te kiezen, die SEO-vriendelijk zijn, en biedt volledige compatibiliteit met alle marketingtechnieken.