INTERNET, MARKETING EN SEO TIPS

Zoeken naar begrippen
Begint met Bevat Exacte termKlinkt als
Term Definitie
Datacenter

Een datacenter, ook wel aangeduid onder de Nederlandse naam rekencentrum, is een faciliteit waar bedrijfskritische ICT-apparatuur (bijvoorbeeld servers) kan worden ondergebracht. Een datacenter is uitgerust met diverse voorzieningen, waaronder klimaatbeheersing door middel van airconditioning, geavanceerde automatische brandblussystemen en back-up stroomvoorzieningen. Daarnaast bevat een datacenter doorgaans verbindingen met het internet en is het voorzien van fysieke veiligheidsmaatregelen. In verband met het bedrijfskritische karakter van de apparatuur in een datacenter, zijn de voorzieningen doorgaans redundant uitgevoerd.

Synoniemen - Processing center,
DDoS

Ook wel: distributed denial of service of denial of service (DoS)

Een distributed denial of service (DDoS) is een aanval op een computer, server of netwerk met als doel de bereikbaarheid te verminderen of systemen zelfs geheel plat te leggen. Zowel bij een distributed denial of service als een denial of service (DoS) gebeurt dit door grote hoeveelheden datapakketjes te versturen.

Synoniemen - distributed denial of service, denial of service
Digitale producten

Digitale producten zijn producten die alleen digitaal bestaan, ze zijn downloadbaar of toegankelijk via een computer, tablet, mobiel of  internet.

Synoniemen - Membership-website, SaaS, E-Learning
Domein

Wat is een domeinnaam?
Een domeinnaam is een unieke naam op internet. Onze domeinnaam is apoodesign.nl. Meestal worden domeinnamen gebruikt voor websites. Maar je kunt ook een domeinnaam aanvragen voor een persoonlijk mailadres.

Synoniemen - Domeinen,domeinnamen
Drag and Drop
Slepen en neerzetten (Engels: drag and drop) is een bewerking die gebruikt wordt in o.a. U-page pagina's.
Synoniemen - Slepen en plaatsen