Internet of Things

Zoeken naar begrippen
Begint met Bevat Exacte termKlinkt als
Term Definitie
Internet of Things

Internet of Things (IoT) - Betekenis en definitie

Internet of Things (IoT) staat voor het (tijdelijk) verbinden van apparaten met internet om gegevens te kunnen uitwisselen.

De verwachting is dat er op den duur meer intelligente apparaten dan mensen op internet zitten. Voorbeelden zijn slimme thermometers, koelkasten, sportkleding met sensoren.

 

 

Andere definities Het Internet of Things staat voor het verschijnsel dat steeds meer voorwerpen gekoppeld worden aan het internet en dus aan elkaar. Internet of Things is een netwerk van slimme en communicerende objecten. Internet of Things verwijst naar het algemene idee dat dingen leesbaar, herkenbaar, lokaliseren, adresseerbaar en / of controleerbaar zijn via internet. The Internet of Things houdt in dat alledaagse fysieke objecten verbonden zijn met het internet en zichzelf aan andere apparaten kunnen identificeren. Internet of Things trend Steeds meer apparaten worden met internet verbonden.

 

De verwachting is dat in het jaar 2018 evenveel smartphones, computers en tablets zijn aangesloten op internet dan intelligente apparaten Uitdagingen Het huidige netwerk is te klein om een groot aantal apparaten via internet met elkaar te verbinden.Een andere uitdaging is het real - time verwerken van deze data.Veel en snel gaat vaak maar moeilijk samen.Internet of Things roept daarnaast ook vragen op over veiligheid en privacy.De gegevens van wasmachine, verwarming, koelkast, etc.leveren een gedetailleerd beeld op van het gedrag van een huishouden.Wie krijgt allemaal toegang tot deze informatie ? Anderen refereren weer aan het gevaar dat apparaten de 'wereld' overnemen, zoals in films.

Synoniemen: IoT, Internet der dingen