×

Fout

Page Not Found

INTERNET, MARKETING EN SEO TIPS

Zoeken naar begrippen
Begint met Bevat Exacte termKlinkt als
Term Definitie
Call to action

Call to action (oproep tot actie), oftewel CtA, is een begrip dat gebruikt wordt in marketing om potentiële kopers na het ontvangen van een reclameboodschap tot een specifieke handeling over te halen, zoals het bestellen van het product, het bellen van een telefoonnummer of het downloaden van een white paper.

Synoniemen - Oproep tot actie, CTA, CtA's
CSS

Staat voor "Cascading Style Sheet." Cascadering style sheets worden gebruikt om de lay-out van webpagina's te formatteren.

Synoniemen - Cascading StyleSheet, Stylesheet
Datacenter

Een datacenter, ook wel aangeduid onder de Nederlandse naam rekencentrum, is een faciliteit waar bedrijfskritische ICT-apparatuur (bijvoorbeeld servers) kan worden ondergebracht. Een datacenter is uitgerust met diverse voorzieningen, waaronder klimaatbeheersing door middel van airconditioning, geavanceerde automatische brandblussystemen en back-up stroomvoorzieningen. Daarnaast bevat een datacenter doorgaans verbindingen met het internet en is het voorzien van fysieke veiligheidsmaatregelen. In verband met het bedrijfskritische karakter van de apparatuur in een datacenter, zijn de voorzieningen doorgaans redundant uitgevoerd.

Synoniemen - Processing center,
DDoS

Ook wel: distributed denial of service of denial of service (DoS)

Een distributed denial of service (DDoS) is een aanval op een computer, server of netwerk met als doel de bereikbaarheid te verminderen of systemen zelfs geheel plat te leggen. Zowel bij een distributed denial of service als een denial of service (DoS) gebeurt dit door grote hoeveelheden datapakketjes te versturen.

Synoniemen - distributed denial of service, denial of service
Digitale producten

Digitale producten zijn producten die alleen digitaal bestaan, ze zijn downloadbaar of toegankelijk via een computer, tablet, mobiel of  internet.

Synoniemen - Membership-website, SaaS, E-Learning
Domein

Wat is een domeinnaam?
Een domeinnaam is een unieke naam op internet. Onze domeinnaam is apoodesign.nl. Meestal worden domeinnamen gebruikt voor websites. Maar je kunt ook een domeinnaam aanvragen voor een persoonlijk mailadres.

Synoniemen - Domeinen,domeinnamen
Drag and Drop
Slepen en neerzetten (Engels: drag and drop) is een bewerking die gebruikt wordt in o.a. U-page pagina's.
Synoniemen - Slepen en plaatsen
E-commerce

E-commerce of e-business is is een verzamelnaam voor transacties die op digitale wijze worden afgehandeld. Bijvoorbeeld de aankoop van een product in een webwinkel.

Synoniemen - E-business, M-commerce, Mobiele marketing
Google Maps

Google Maps

Google Maps is de online kaartendienst van Google, bestaande uit kaartenmateriaal, luchtfoto's en panorama's op straatniveau (Google Street View). Gebruikers van Google Maps kunnen de weergave van kaarten aanpassen door deze te verslepen en in te zoomen. Er kan worden gezocht naar plaatsen, points of interest en bedrijven. Tevens bevat Google Maps een routeplanner.

Synoniemen - Google Maps kaart, Google Local, Maps
Google Mijn Bedrijf

Google heeft onlangs “Google My Business” geïntroduceerd. Google My Business is een nieuw dashboard voor de Google Places en Google+ Local vermeldingen.

Synoniemen - Mijn Bedrijf, Zichtbaar op Google